Lodówko-zamrażarki

Lodówki, lodówko-zamrażarki

Lodówki dzielą się na wolnostojące i do zabudowy. Lodówki przeznaczone do zabudowy należy zamontować w meblach kuchennych. Lodówko-zamrażarki mają oddzieloną część mrożącą umieszczoną albo nad częścią chłodzącą (mniejsza przestrzeń mrożąca), ale najczęściej pod nią (większa przestrzeń chłodząca), przy czym część mrożąca jest oddzielona od chłodzącej.

Dalszą kategorią są lodówki z małym zamrażalnikiem umieszczonym w części chłodzącej lub lodówki monoklimatyczne, które nie posiadają części mrożącej.

Funkcje współczesnych lodówek są bardzo szerokie. Często spotykany jest bezszronowy system NoFrost (z ograniczoną bądź całkowicie pozbawioną funkcją rozmrażania). Oddzielna regulacja temperatury w części chłodzącej i mrożącej. Dynamiczna cyrkulacja powietrza z wentylatorami i filtrami, lub przestrzeń o temperaturze zerowej (dzięki temperaturze zbliżonej do zera odpowiednia do przechowywania mięsa lub wędlin)

Oczywistym dodatkiem jest ochrona antybakteryjna (warstwa jonów srebra, uniemożliwiająca bakteriom przeżycie). Lodówki to urządzenia, które działają 24 godziny dziennie. Dlatego najlepiej wybrać najbardziej energooszczędne modele z minimalną klasą energetyczną A + bądź wyższą. 




Producenci:

Sortowanie:








W dyskusji w kategorii nie jest żadnego posterunki, bądź pierwszy!.





chat 732 945 933 info@avien.pl Masz pytanie?
Napíšte nám správu clear
Správa bola odoslaná. ZATVORIŤ